Klienter som använder XMMS2

Det är många fler klienter och spelare som använder sig av xmms2’s källkod när det kommer till musikuppspelning. Alla som vill kan skapa en klient som använder xmms2 och den kan sedan skickas in till deras officiella sida där den listas bland alla andra.

Här kan du hitta hela listan på klienterna som finns https://xmms2.org/wiki/Clientlist

Vi har tittat på xmms2’s egna rekommendationer och vi tänkte tipsa om dem här också.

Esperanza (QT4)

Esperanza passar för fler operativsystem och har ett väldigt enkelt utseende där man kan lägga till ett eget bibliotek med musik. Sökfunktion och albumbilder fungerar också väldigt bra.

 gxmms2 (GTK)

Vill du ha en liten och lättviktig klient för din musikuppspelning är denna bäst. Innehåller endast de grundläggande funktionerna men till musik är det allt som krävs.

Abraca (GTK)

För dig som har många samlingar i ditt musikbibliotek är Abraca det bästa valet. Den är speciellt framtagen för att hantera små och stora samlingar med musik.

Blastwave (GTK)

Med Blastwave kan du ställa in din musik i kö. Välj i vilken ordning allt ska spelas så ordnar Blastwave resten. Förutom det finns alla de vanligaste funktionerna som du kan hitta i den officiella klienten från xmms2.

LXMusic (GTK)

Här är en spelare för alla som gillade den gamla musikspelaren foobar 2000 som finns att ladda ner till Windows. Utseendet är väldigt lika och båda satsar på en minimalistisk design men med bra funktioner. LXMusic utvecklas för skrivbordsmiljön LXDE för operativsystemet Linux och spelaren är fortfarande under utveckling men vi tycker att den fungerar mycket bra.

Ario (GTK)

Egentligen en klient för MPD men det finns en experimentell utgåva som är framtagen för just xmms2. Den finns inte att ladda hem på xmms2.org, man får gå in på deras nedladdningsida i stället som ni hittar här http://ario-player.sourceforge.net/

Webbklienter

Vill man inte köra det lokalt så finns det webbklienter där man kan sköta musikuppspelningen från en annan enhet som är ansluten till det egna nätverket. Passar perfekt om man vill bygga en egen fjärrstyrd musikuppspelare i hemmet.

Shelfelf

En webbklient som är speciellt framtagen för mobila enheter. Passar perfekt om du vill hantera din musikuppspelning från t.ex. din Android, iPhone eller surfplatta.

TurboX2

En enkel webbklient som du använder via ett webbgränssnitt.

XMMS2 Webterface

Ett webbgränssnitt som du kan ändra utseende på själv. Det går att byta tema osv.

XMMS2SWI

Den webbklient som fungerar med alla webbläsare. Det spelar ingen roll vilken webbläsare du kastar på XMMS2SWI, det fungerar bara.

xmms2-web

xmms2-web är den klient som är anpassad till alla som använder textbaserade webbläsare.

Som ni ser finns det något till alla 🙂